Naboo club - A STAR WARS VILÁGA
Naboo Főmenü
 
A Star Wars filmek
 
SW cikkek
 
SW bakik
 
Humor
 
Naboo folklór
 
SW utalások
SW utalások : Filmek és utalások

Filmek és utalások


Star Wars Utalások, avagy George Lucas visszavág

 

Filmek és utalások - részletes leírás

 

Ace Ventura 2

                                        

A film vége felé Ace-nek, az állatdetektívnek ki kell vennie egy fehér denevért a kalitkájából. Ace irtózik a denevértől, ezért mielőtt hozzányúlna, azt mondja „Az Erő velem van..”

 

 

Airplane 2

 

A film kezdetekor a nyitó sorok pont ugyanúgy mennek végig a képernyőn, ahogy az a Star Wars filmekre jellemző.

 

Armageddon

 

A film egyik jelenetében a Ben Affleck által játszott szereplő rákérdez az orosz asztronautára, hogy hallott-e már valaha Evil Kinevil-ről, mire ő azt válaszolja: „Nem, sose láttam a Csillagok Háborúját.”

 

Ugyanennek a filmnek egy másik jelenetében Chewbacca és Han Solo neve is felmerül.

 

Asterix & Obelix 2: A Kleopátra küldetés

 

Ebben a filmben egyetlen nagyon jópofa utalás van, amikor is a római hadvezér egy pillanat erejéig átváltozik Darth Vaderré. A filmben a szereplőnek pont olyan alakú sisakja van, mint Vadernek. A jelenetben hirtelen megszólal az Imperial March zene, és a szereplő sisakját ugyanolyan hátulsó szögből mutatják, mint amilyen szögből Vadert is láthattuk, amint kinéz a parancsnoki hajó ablakán a Birodalom viszavágban. A hatást az teszi teljessé, amikor a hadvezér hörgő Vader-hangon megszólal: "Senki sem packázhat Rómával. Ha megtámadják, a Birodalom visszavág.”

 

Az ötödik elem

 

Az ötödik elem a Star  Wars-hoz hasonlóan egy science fiction film, ezért talán nem annyira meglepő, hogy találunk benne Star Wars-ra utaló jeleket. Egyrészt, a Cornelius atyát játszó szereplőnek kísértetiesen hasonlít az öltözéke, és úgy általában az egész megjelenése az öreg Obi-Wanéhoz.

 

Továbbá, az egyik női szereplőnek, akit eredetileg Bruce Willisnek magával kellene vinnie az utazásra, teljesen olyan frizurája van, mint Leiának az Új Reményben. (lásd képen)

 

 

Végül, az űrhajók némelyike a filmben pont úgy néz ki, mint a Star Wars filmek egyik másik hajója.

 

Buffy, a Vámpírok réme

 

A sorozatban rengeteg SW utalás fordult már elő, ezek közül az egyik az, amikor Spike meg akar csonkítani egy eredeti 1979-es Boba Fett figurát, mindenki legnagyobb rémületére.

 

Csillagkapu

 

A sorozat egyik részében Daniel Jackson, az egyik főszereplő, egy idegen bolygóra téved, ahol két, nem túl bizalomgerjesztő űrlény a nevét kérdezi. Mivel nem akarja elárulni az igazi nevét, a következőt mondja: „A nevem Olo. Hans Olo.”

 

Doctor Dolittle 2

 

A filmben a főszereplőnek olyan képessége van, amivel megérti az állatok nyelvét. Az egyik jelenetben egy egér azt mondja: „Használd az Erőt. Használd az Erőt.”

 

ET

 

Ez a film Lucas rendező barátja, Spielberg kezei alól került ki, így érthető, hogy szerepel benne néhány SW utalás. Például az, amikor a kisgyerek, Elliot a Star Wars figuráival játszik, vagy amikor ET, az űrlény Halloween napján meglát egy Yodának öltözött gyereket, és azt hiszi, hogy „otthon” van. Lucas később úgy viszonozta ezt a gesztust, hogy a Baljós Árnyak egyik jelenetébe belerakott néhány ET kinézetű űrlényt is.

 

Galaxis Útikalauz Stopposoknak

 

Az egyik jelenetben Trillian, az egyik főszereplő, bemutat egy miniatűr fénykardot, amit az űrhajón konyhakésként használnak, és ami azért jó, mert vágás közben azonnal megpirítja a kenyeret.

 

 

 

Godzilla

 

A filmben, mikor Godzilla megérkezik New Yorkba és a polgármester beszédet tart, egy kocsi rendszámán a következő feliratot láthatjuk: SW20. Ez a felirat a Csillagok háborújának 20. évfordulójára utal.

 

Indiana Jones és a Végzet Temploma

 

A film elején látható klub neve Club Obi-Wan.

 

 

Jay és Néma Bob visszavág

 

 

Ez a film gyakorlatilag telis-tele van SW utalásokkal. Maga a film az ismert, kék Réges-régen felirat átalakított változatával kezdődik, és már a cím is a Csillagok háborújára utal. Később több jelenetben is feltűnnek SW elemek, leginkább a film végén, ahol egy fénykardpárbajra is sor kerül. További érdekesség, hogy a filmben szerepel a Luke Skywalker-t és Leia Organa-t alakító Mark Hamill és Carrie Fisher is, egy-egy rövidebb jelenetben. Mark Hamill a fénykardpárbajban vesz részt, mintegy saját magát kiparodizálva. A párbaj során megint levágják a kezét, ahogy az a „Birodalom visszavág”-ban is történt. Amikor szó szerint berobban a képernyőre, még a párbaj előtt, megáll egy pillanatra a kép és kiírják nagy betűkkel: „Srácok, ez Mark Hamill! Tapsot!” Carrie Fisher egy másik jelenetben egy apácát játszik. A film vége felé az egyik szereplő meg is jegyzi, hogy Lucas mindezért biztosan perelni fog.

 

Jóbarátok

 

Az egyik epizódban Rachel Ross kedvéért Leia hercegnőnek öltözik. Egy másik epizódban egy régi videofelvételen láthatjuk Monicáék egyik gimnáziumi ismerősét, akiről Monica azt állítja, hogy háromszázszor látta a Csillagok háborúját, és még az újságok is megírták.

 

 

 

Meglógtam a Ferrarival

 

Ebben a filmben egy zenei utalást találhatunk. Az egyik jelenetben, amikor a főszereplők meggondolatlanul két autószerelőnél hagyják a Ferrarit, azok ketten elviszik a kocsit, és száguldoznak vele egy darabig az utakon. Ennél a résznél, amikor a kocsi valósággal röpül az úton, egy pillanatra megszólal a Star Wars főcímdala.

 

Men in Black – Sötét zsaruk

 

A film egyik jelenetében a Will Smith által játszott szereplőnek egy nagy kivetítőn megmutatnak néhány űrlényt, akik a Földön magukat embernek álcázva élik az életüket. A kivetítő jobb szélén egy pillanatra (amikor Will a tanárnőről beszél) magát George Lucast láthatjuk, amint épp az irodájában üldögél, és dolgozik valamin. A kivetítőn egyébként jó néhány másik híresség is feltűnik.

 

Nagy durranás 2

 

Még egy film, aminek a végén egy fénykardpárbaj paródiát találhatunk, itt azonban Obi-Wan és Vader utolsó csatáját figurázzák ki. A két szereplő párbeszédében is rengeteg utalást találunk, ráadásul az egyiküknek tipikus Vader hangja is van.

 

Sikoly 2

 

A filmben szó esik arról, hogy a Birodalom visszavág jobb volt, mint az első rész, és a wookie-k fajára is találunk utalást.

 

Toy Story

 

Az első filmben a gonosz Zurg meglepő hasonlóságokat mutat Vaderrel. A filmben több utalást is tesznek erre a hasonlóságra. Ilyen például, amikor Buzz azt mondja róla, hogy van egy olyan csodafegyvere, amivel elpusztíthat egy egész bolygót. (Akárcsak a Halálcsillag)

 

Toy Story 2

 

 

A második Toy Story filmben Zurg még inkább Vaderré változik, és egy jelenetben még a híres Én vagyok az apád jelenet is megismétlődik. Jó pár SW hangeffektus is hallható a film egyes részein.

 

Vissza a jövőbe

 

Egy jelenetben Marty, a főszereplő visszamegy a múltba, ahol meg kell győznie a jövőbeli apját, hogy hívja el a bálba a lányt, aki tetszik neki, és aki mellesleg Marty jövőbeli édesanyja. Marty-nak csak úgy sikerül rábeszélni félénk apját a dologra, hogy egy éjjel futurisztikus ruhába öltözve odaáll az apja elé, és valami olyasmit mond, hogy „Darth Vader vagyok a Vulkán bolygóról”, majd pedig megparancsolja az apjának, hogy hívja el a lányt a bálba. Mivel az apja nagy sci-fi rajongó, azonnal elhiszi, hogy egy igazi űrlénnyel van dolga, és így teljesíti „Darth Vader” parancsát.

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Linkek
 
Játékok
 
Látogatók
Indulás: 2004-05-30
 


Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints