Naboo club - A STAR WARS VILÁGA
Naboo Főmenü
 
A Star Wars filmek
 
SW cikkek
 
SW bakik
 
Humor
 
Naboo folklór
 
Isten óvja a királynőt!

Isten óvja a királynőt!

Padmé Amidala királynő – Natalie Portman

(A starwars.hu-ról)

Padmé Naberrie néven született, az Amidala királynő csak a hivatalos neve volt a naboo-i nemesi körökben. Gyerekként bámulatosan tehetséges volt, és rendkívül jól tanult. Sokáig volt ismert a közösségi munkában, a Menekült Segélyezési Mozgalom önkéntes csapatában gyerekként. Az ő erőfeszítései sokat segítettek a Shadda-Bi-Boran kivándorlásban. Nyolc (8) éves, amikor csatlakozott gyakornokként a törvényhozáshoz, és tizenegy (11) éves koráig törvényhozási gyakornok lesz. Tizennégy (14) évesen Naboo megválasztott királynője. A Kereskedelmi Föderáció Naboo ellen irányuló támadása alatt az áskálódó neimoidiak bevetik erőiket, hogy a határozott Amidala aláírjon egy nyilatkozatot, mely törvényesíti az illegális megszállást. Amidala ezt megtagadja, és ezért börtönbe vetik. Úton a börtön felé, Amidalát Jedi lovagok kiszabadítják, akik maguk mellé veszik a királynőt, és részt vesznek kíséretében Coruscant-ra, ahol a bűnügyről beszédet tart a Szenátus előtt, Naboo képviselőjével, Palpatine szenátorral. Coruscant-on Amidala eredménytelen a galaktikus politikában, és a Kereskedelmi Szövetség politikai manőverei miatt patthelyzetbe kerül. Megfogadja Palpatine szenátor tanácsát, miszerint kéri, hogy vonják meg a bizalmat Valorum Főkancellártól. A Szenátussal való holtvágányra való futása után, Amidala visszatér a Naboo-ra. Segítséget kér az őslakos Gunganektől, elfoglalt területei felszabadításához. A Naboo-i csata közben belopódzik saját királyi palotájába, és kikényszeríti a neimoidi alkirálytól, hogy vessen véget a megszállásnak. A gyáva neimoidiak a hadseregük pusztulása után kapitulálnak, és visszaadják Naboo szabadságát.

Amidala királynőként rengeteg tanácsadója és szolgálója volt, akik nap mint nap segítettek neki az ügyeiben. Sio Bibble lett, javaslatára, Naboo helytartója. Panaka kapitány volt Amidala királyi testőre és a testőrség vezetője. Ric Olié volt a csillogó Királyi Csillaghajó pilótája és a Bravo Egység vezetője.

Amidala kíséretében a legfontosabb talán az öt szolgálólánya volt. Saché, Yané, Rabé, Sabé és Eirtaé nem csak segítették elkészíteni a királynő bonyolult ruháit, frizuráit és sminkjeit, de az önvédelemben is járatosak voltak. Ha veszély volt, Amidala királynő belebújt egyikük bőrébe, és a nevét Padméra "változtatta". Ha ő éppen Padméként rejtőzött, Sabé lett az állítólagos királynő őhelyette.

Mikor ideje lejárt a trónon, Amidala leköszönt királynőként, noha a nép még az alkotmány ellenére is meg akarta hosszabbítani uralkodását. Habár ő jónak találta a visszavonulást és a magánélettel való foglalkozást, folytatta szenvedélyét a közösségi munka iránt. Az új naboo-i uralkodó, Jamillia királynő felkérésére, Amidala Naboo Szenátora lett, átvéve ezzel Palpatine helyét. A változástól hangos galaxison keresztülvágva, az ő szókimondó természete fénylett az okoskodók és racionalisták között, és ez mindinkább megosztotta a Szenátust. Mikor a szeparatista mozgalom feltört, ezzel veszélyeztetve a Köztársaság szilárdságát, Amidala azok egyike volt, akik a konfliktust békés eszközökkel kívánták megoldani. Rémeket látó szenátorok próbáltak meg létrehozni katonai erőket a Köztársaság védelmére, de Amidala vezette az ellenzéket a Hadsereg Felállítási Törvény ellen. Ő hitte, hogy békés eszközökkel is meg lehet győzni a Szeparatistákat.

Azon a napon, mikor szavaztak a Hadsereg Felállítási Törvényről, Amidala hajóját támadás érte Coruscant-on. Hét ember, köztük az ő hasonmásával, Cordéval, meghalt a robbanásban. Noha egyesek háborgó fűszerbányászokat okoltak a Naboo holdjairól, Amidala úgy gondolta, hogy Dooku gróf, a Szeparatisták vezetője áll a merénylet hátterében. Igazság szerint egy régi ellensége, Nute Gunray bérelt fel hatalmas összegért fejvadászokat, hogy hallgattassák el a fiatal asszonyt a Naboo-ról, aki egyszer keresztül húzta számításait. Palpatine Főkancellár parancsára Amidala a Jedi Lovagok védelme alá kerül. Amidala újra találkozott Obi-Wan Kenobival és padawanjával, Anakin Skywalkerrel, akiket már egy évtizede nem látott. Egy második merényletben egy Zam Wessel nevű fejvadász kísérelte meg, hogy megölje az ablaktábla mögött békésen alvó Amidalát.

Anakin elkísérte Padmét a Naboo-ra, ahol elrejtőzhetett, amíg a Jedik kivizsgálják az ellene elkövetett merényletet. Egy időre a Naboo-i Lake Country mesés tájaira utaznak, ahol a tíz évig tartó gyengéd barátság után mélyen egymásba szeretnek. De ez a szerelem eleve halálra van ítélve. A Jedi Kódex szerint Anakint nem fűzhetik romantikus szálak senkihez, és Padménak pedig a karrierjére kellene koncentrálnia. Érzelmeik ellenére Padmé a való világban marad, elutasítja Anakin közeledését, és megpróbálja elcsendesíteni saját érzelmeit. Anakin szerelme Padmé iránt nyugtalan. Iszonyú rémálmai vannak édesanyjáról, akit álmaiban szenvedni lát. Mikor ezt már nem bírja tovább, visszatér a Tatooine-ra Padmével, hogy megkeresse Shmi Skywalkert. Anakin megtalálja haldokló édesanyját, és kegyetlen bosszút áll a tusken rablókon megkínzásáért. Mikor visszatér Padméhoz, bevallja tettét, és a szégyen ellenére összeomlik, és lemond a megbocsátásról. Padmé átérzi a síró ifjú helyzetét és megakadályozza, hogy a szánalom vezesse, mikor megvigasztalja a fiút. Röviddel azután Padmé és Anakin elutazik a Geonosisra, hogy kiszabadítsa Obi-Want, akit a Szeparatisták elfogtak. Padmé bízik benne, hogy diplomáciai tehetsége elég lesz a helyzet megoldására, de ő és Anakin a geonosisiak fogságába esnek. A kihallgatáson kémkedés miatt elítélik őket.

Mikor szembenéz halálának elkerülhetetlen tényével, Padmé bevallja érzéseit az ő lobbanékony védelmezőjének, Anakinnak. Majd egy arénába viszik őket, ahol már ott van Obi-Wan és három halálosan dühös állat, és a geonosisi nézők hatalmas tombolással ünneplik az ő kivégzésüket. Habár a vérengző és kegyetlen nexu (póktigris - a ford.) felhasítja hátát, Padmé nem ismeri el őt hóhérjának. A látványosság azonban rövidre sikeredett a Jedik érkezésének jóvoltából, és ekkor kezdetét vette a hatalmas, történelmi jelentőségű Klónháború. Habár ő a köztársasági hadsereg felállítása ellen volt, most a klónok oldalán volt kénytelen harcolni a Szeparatista droidhadsereg ellen.

A geonosisi csata után Anakin visszakísérte Padmét a Naboo-ra. Ott, visszatérve ahhoz az eldugott tóhoz, ahol szerelmük virága kibontakozott, a két szerelmes szép csendben egybekelt, és a ceremónián csak C-3PO és R2-D2 volt jelen. Szerelmük zavartalanul fejlődött ki ezekben a sötét időkben, amikkel Amidala szembenézett, és amelyek a galaxis egységét veszélyeztették.

 

Jamillia királynő – Ayesha Dharker

 

Miután Amidala lemondott nabooi trónjáról, Jamillia királynő vette át a bolygó irányítását. Akárcsak az elődje, ő is fejedelmi és méltóságteljes, bár nem olyan fiatal, mint amilyen Padmé volt uralkodása idején. Jamillia királynő megkérte Padmét, hogy lemondása után továbbra is szolgálja Naboo népét, ezért Padmé elvállalta, hogy Naboo képviselője lesz a Galaktikus Szenátusban. Jamillia aggódott Padmé biztonságáért a szeparatisták lázongása alatt és segített eltitkolni Padmé hollétét, amikor a szenátornő a Naboon rejtőzött.

 

Apailana királynő – Keisha Castle-Hughes

Jamillia négyéves uralkodása után a fiatal Apailana követe őt a nabooi trónon. Nyolc évig tartó királynősége alatt Jamilliához hasonlóan Padmét választotta meg Naboo szenátorává. Padmé korai halálakor Apailana részt vett a szenátornő temetésén, és együtt gyászolta őt népével.

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Linkek
 
Játékok
 
Látogatók
Indulás: 2004-05-30
 


A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******