Naboo club - A STAR WARS VILÁGA
Naboo Főmenü
 
A Star Wars filmek
 
SW cikkek
 
SW bakik
 
Humor
 
Naboo folklór
 
Rolling Stone
Rolling Stone : III. rész

III. rész

  2005.12.31. 16:57


(Ez a Rolling Stone cikk harmadik része.)

 

„Szeretnéd látni a sebhelyeket?”- kérdezi Anthony Daniels, a barátságos, halk szavú brit színész, a fénylő aranyszínű, kissé fontoskodó fémrobot, C-3PO megformálója. Mark Hamill mellett ülve egy hosszú kanapén a manhattani Sherry-Netherland Hotelben a jóképű Daniels kigombolja az ingét, hogy megmutassa a régi sebek hátborzongató maradványait.

 

„Az egész első film forgatása maga volt a megtestesült fájdalom.” mondja Daniels. „ A jelmez fém részei összevissza karcoltak, nem beszélve néhány másik alkatrészről, ami rettenetesen szorított. Olyan volt, mint újra meg újra beledugni az ujjadat egy konnektorba.”

 

„Szerencsére a Birodalom forgatásakor könnyebb lett a helyzet, mert átalakították a jelmezt. Így már sokkal rugalmasabb. Ami elviselhetővé teszi mindezt, az a tudat, hogy mi ketten egy csodálatos szobrot alkotunk.” Daniels gyakran emlegeti úgy Threepio-t, hogy „mi”.

 

„Végül az amerikai típusú, szolgának programozott robotból egy elegáns, bár kissé bosszantó britet faragtam, aki azonban általában egész kedves.”

 

 

„Azt hiszem, egy pszichológus imádna ott lenni velem” - jegyzi meg Daniels - „mert megfigyelhetné az embereket, és az emberek reakcióit velem kapcsolatban. Mindez igazán érdekes. Egyszer ott fogok állni a jelmez mellett, és az emberek, akik odajönnek, azt fogják mondani, hogy ’ Ez a srác egy komplett bolond lehet, hogy elvállalt egy ilyen szerepet.’”

 

Ezek után Daniels elmeséli a megalázó élményét, amikor a biztonsági őrök majdnem kidobták az 1977-es Academy Awards átadóról, mivel természetesen jelmez nélkül jelent meg, az őrök pedig nem ismerték fel.

 

„Elfelejtkeztem az igazolványomról”- mondja vállvonogatva-„Szabályosan könyörögnöm kellett nekik, hogy keressék meg a fickót, aki értem volt felelős. Nem túl méltóságteljes dolog ezekben a Star Wars filmekben szerepelni. Nekem legalábbis nem sok méltóság jut. Mármint, ha teszem azt, viszketni kezdek a jelmezben, valaki másnak kell megvakarni helyettem, mert egyszerűen az én kezeim nem érnek el odáig.”

 

 

„Ő az egyik leghíresebb szereplő a mozivásznon!” – kiálltja Hamill felpattanva a helyéről és fel-alá járkálva a szobában, mint valami felbőszített ragadozó. „Mégis senki se ismerné fel őt, ha szembejönne az utcán.”

 

„Csak hogy szemléltessem, hogy ÉN milyen híres vagyok”- folytatja Hamill - „egy buli után egy fiatal hölgy jött oda hozzám, és megkérdezte: ’ Te vagy az a sovány srác az aranyszínű robotjelmezben? Tudom, hogy valahol itt van, és te tűntél a legsoványabbnak a közelben.’ Én azt mondtam: ’ Oké, adok egy autogramot, majd pedig ezt írtam: ’ Minden jót, a sovány srác a robot jelmezben.’"

 

"Megcsináltam a Star Wars Trivia tesztet, és elbuktam” mondja Hamill Danielsnek humorosan „Azt kérdezték, hogy ki volt a korábbi gazdád, és én nem emlékeztem.”

 

„A Tower Records-ban valaki egyszer felismerte a hangomat.”- mondja Daniels, hogy egy kicsit felvidítsa magát. „Én csak annyit mondtam, hogy ’ Szeretnék venni egy lemezt.’ mire valaki azt mondta ’ Te Anthony Daniels vagy!’ Ezen teljesen meglepődtem.”

 

„Az első nap, amikor ideérkeztünk, volt egy sajtókonferenciánk reggel kilenckor.”- mondja a kimerült Harrison Ford a szemeit dörzsölgetve, miközben felteszi a lábát egy kisasztalra a New York Plaza hotelben. „Aztán kb. 9.20-tól délután fél kettőig egy csapat újságíróval találkoztunk, akik néhány asztal körül vártak ránk. Mi asztaltól asztalig vonultunk, és így négy óra leforgása alatt kb. 150 interjút adtunk. Egy óránk volt az ebédre, majd újabb négy óra alatt 15, 5-10 perces televíziós interjú következett, majd visszamentünk a szobáinkba, és kidőltünk. A következő nap 27 tévés interjúnk volt, majd következett a vasárnap. Ma reggel a Today showban szerepeltem, és volt kb. 4 vagy 5 sajtóinterjúm is.”

 

A szemeiben a Dagobah bolygó ködös mocsarának apró árkait lehet felfedezni.

 

"Amikor utoljára turnéztunk együtt” -mondta még korábban Mark Hamill - „Harrison volt a ’reklám sheriff’. Érdemjegyeket osztogatott nekünk az interjúk után: 'Szerénység: 4-es. Tetszett, mikor azt mondtad, hogy nem érdekel a pénz –ez egy ötös.'”

Jelenleg Harrison túlságosan is kimerült ahhoz, hogy bárkinek is jegyet adjon, saját magát is beleértve.

„Azelőtt nem sok sci-fi-vel kapcsolatos élményem volt” -mondja erőtlenül.- „Sőt, azokra a Buck Rogers matinékra sem mentem el. Valójában sosem voltam egy nagy filmrajongó.”

 

Egy hirdetési igazgató fiaként és egy kabarészínész unokájaként Ford összeszedett egy kis pénzt Wisconsinban, mielőtt otthagyta a főiskolát, három nappal a tanulmányai befejezése előtt.

 

„Ez volt az első olyan eset, hogy megfordult a fejemben, hogy pénzért színészkedjek, és tudtam, hogy ehhez vagy Los Angelesbe, vagy pedig New Yorkba kell mennem, mégpedig  minél gyorsabban, mivel Wisconsinban megkezdődött a tél. Ezért feldobtam egy érmét. New Yorkra esett a választás, szóval feldobtam még egyszer, hogy Los Angelesbe mehessek, ahol nem fogok se fázni, se éhezni.”

 

 

Ford elég szerencsés volt ahhoz, hogy összehozzon egy hét évre szóló szerződést a Columbiával. „Másfél évig dolgoztam ott, aztán pedig kirúgtak, amiért olyan nehéz eset voltam.” meséli nevetve. „Nagyon elégedetlen voltam a módszerükkel, ami abból állt, hogy újrateremtsenek sztárokat, ahogyan azt az ötvenes években csinálták. Elküldtek, hogy olyan frizurát készíttessek magamnak, mint amilyen Elvis Presley-nek is van. És mindezt heti 150 dollárért."

 

Fordnak felesége és gyereke volt, akiket el kellett tartania, ezért szabadúszó ácsként kezdett dolgozni. Felújította a házát, majd felépített egy 100 000 dolláros stúdiót Sergio Mendes részére. Filmes munkákat is vállalt, ha ’tisztességesnek’ találta őket, így feltűnt például az „American Graffiti”-ben, Francis Coppolától a „The Converstation”-ben, a tévéfilm „The Court Martial of Lt. Calley”-ben, a „Star Wars”-ban, a „Heroes”-ban, és a „Force 10 from Nayarone”- ban, az utolsó filmben, ami Jugoszláviában marasztalta őt, míg a sci-fi őrület kitört az országon.

 

Ford azt állítja, méghozzá elég meggyőzően, hogy „a Birodalom volt az első olyan dolog, amit szívesen csináltam.” Utána hozzáteszi, hogy nem igazán szereti nézni saját magát a filmvásznon.

 

 (folyt. köv.)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Linkek
 
Játékok
 
Látogatók
Indulás: 2004-05-30
 


ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen