Naboo club - A STAR WARS VILÁGA
Naboo Főmenü
 
A Star Wars filmek
 
SW cikkek
 
SW bakik
 
Humor
 
Naboo folklór
 
Amit tudni érdemes
Amit tudni érdemes : SuperShadow

SuperShadow


SuperShadow, avagy a legszuperebb hazugsággyáros a galaxisban

 

 

A Baljós Árnyak forgatása idején kezdett feltünedezni az interneten egy oldal Supershadow.com néven, melynek tulajdonosa George Lucas személyes jó barátjának, és az ILM egyik munkatársának vallotta magát. Az illető eddig sosem látott forgatókönyv vázlatokat közölt az oldalán, és készségesen válaszolgatott a rajongók kérdéseire is a filmekkel kapcsolatban. Sok kérdésre tudta a választ, ami nem is volt meglepő, hisz amint azt magáról állította, nagy szerepe volt az új epizódok történetének kialakításában, sőt, mi több, a harmadik epizódban egy kisebb szerep is jutott neki. Jó barátja, George, sok ötletét felhasználta, és minden titkába beavatta ezt a fiatalembert, kinek személyét sokáig sűrű, misztikus homály fedte. A rajongók odáig voltak a gyönyörűségtől, amikor SuperShadow exkluzív interjút készített George-al a rajongók összegyűjtött kérdései alapján, melyet aztán természetesen leközölt az oldalán is.

  

Aztán egyik nap egy rövidke üzenet jelent meg az oldalon: A Lucasfilm-nek semmilyen kapcsolata nincs az oldallal és annak készítőjével. Az üzenet természetesen csak egy rövid ideig volt látható, de ez is elég volt ahhoz, hogy a szkeptikusabb rajongók egyébként is növekvő gyanúját a végletekig fokozza. Nem sokkal később egyre több Star Wars oldalon jelent meg a figyelmeztetés: SuperShadow hazudik. Persze első körben még nem sokan hitték el, mivel az oldal túlságosan is igényesnek és rendszerezettnek nézett ki ahhoz, hogy merő hazugság legyen, de később, főleg a harmadik epizód bemutatását követően, mikor SuperShadow egyes „jóslatai” hamisnak bizonyultak, egyre többen érezték, hogy valami nincs rendjén. Hamarosan elindult egy petíció az interneten, mely az oldal megszüntetését követelte, és SuperShadow-nak egyre többször gyűlt meg a baja a webhely szolgáltatókkal, és hackerekkel is, akik hadjáratot indítottak a hazugságnak eme kis fészke ellen. Hamarosan a pasas kilétére is fény derült: Mickey Suttle a neve, és nem több egy egyszerű fanatikusnál, akinek éppenséggel egy kicsit túl élénk a fantáziája. A szomorú mindebben csak az, hogy az oldal még a mai napon is létezik, működik, gyarapszik, és ami a legrosszabb: vannak, akik még mindig hisznek benne. Jelenleg például, SuperShadow azzal próbálja etetni a népet, hogy ismeri a 7. 8. és 9. Star Wars film forgatókönyvét, ami azért érdekes, mert George Lucas mostanában több interjúban is világosan kijelentette, hogy nem készít több Star Wars filmet.

 

Ez a cikk azért jött létre, hogy eloszlassa a kételyeket, és felfedje mindazokat a bizonyítékokat, illetve jeleket, melyek SuperShadow ellen szólnak.

 

SuperShadow és az oldal

 

Először is ott van maga az oldal. A külseje viszonylag megbízhatónak tűnik, aminek az lett a következménye, hogy elég sok embert sikerült vele megtéveszteni. Szép képek az oldal tetején, egy kis önreklámozás középen, egy jól csengő név, és saját domain. Mi kell még egy igényesnek látszó oldalhoz? SuperShadow ráadásul szinte naponta frissíti is az oldal tartalmát, válaszolgat az e-mailekre, amivel valóban azt a hatást kelti, hogy hitelesek az információi.

 

A gyanú akkor kezd feléledni bennünk, amikor a Star Wars-os részeket átugorva a lap legaljára megyünk, és megnézzük, mit is írnak SuperShadowról az oldalon. A SuperShadowról szóló kis fülre rákattintva azt olvashatjuk, hogy a pasi kiléte, és minden információ vele kapcsolatban ’top secret’, vagyis hétpecsétes titok. Ehhez képest mindjárt utána megtudjuk, hogy SS (ezentúl csak így nevezzük) George legközelibb barátja, akit bizony jól megfizetnek a Lucasfilm-nél azért, hogy ötleteket adjon a filmes produkciók elkészítéséhez. Rögtön ezután láthatunk egy fényképet is róla (ennyit a hétpecsétes titokról, ugyebár…) ami egy dezodorreklámba illő, jóképű, kigyúrt, tetovált macsót ábrázol, aki révedező tekintettel bámul a semmibe. (Itt már tényleg kezd gyanús lenni a dolog…) Ha ezek után a menüben átkattintunk SS szerződésére a Lucasfilm-el, amit természetesen a legapróbb részletekig közöl az oldal (megint csak ennyit a hétpecsétes titokról…), akkor megtudhatjuk, milyen előnyökkel jár az, ha az ember egyrészt az ILM munkatársa, másrészt George jó barátja. Csak néhány pont a szerződésből: 43,577 dollár havonta; egy 2006-os Lincoln Navigator kocsi a Lucasfilm jóvoltából; 8 hetes fizetett vakáció; egy nagy ház, amit a Lucasfilm bérel SS számára, és még a számlákat is ők fizetik; belépés minden egyes Lucasfilm étterembe, és az étel is ingyen van, függetlenül attól, hogy mit rendel; ingyenes jacht hozzáférés, és még sorolhatnánk…

 

 

De menjünk tovább. Ezek után a menüben megnézhetjük azokat a filmeket, amiket SS eddig készített. (már egy kicsit unalmas ismételgetni, de megint ennyit a hétpecsétes titokról…) Ezek főleg dokumentumfilmek mindenféle űrlényekről és hasonlóan fantasztikus-misztikus témákról. Ez így még egészen hihető is lenne, eltekintve attól az aprócska ténytől, hogy valamiért még soha senki sem hallott ezekről a bizonyos filmekről.

 

Végül, ha az oldal legaljára megyünk, megnézhetjük SS barátnőjét is. Na ez az a pont, ahol még a leghiszékenyebbek is átértékelik magukban az eddigi véleményüket. A képeken egy hosszú, szőke hajú bikini modell látható, aki kacéran mosolyog a kamerába, ráadásul - bikini modellekhez híven - meglehetősen alulöltözve. A hölgyről egyébként később kiderült, hogy valójában egy internetes reklámcég modellje, és semmilyen kapcsolat sincs közte, és SS között. SS mindössze csak annyit tett, hogy letöltötte a képeket a reklámoldalról, és a képek aljáról (elég ügyetlenül) kitörölte a Copyright szöveget. Majd az egészet felrakta az oldalára, és a lányt úgy mutatta be, mint a barátnőjét.

 

Hát ennyit SuperShadowról..

 

SS elképzelései a Star Wars-ról…

 

Vegyük végig az oldal Star Wars-os részét is. Ha a Wikipédiában a keresőbe beütjük a SuperShadow nevet, akkor egy szép hosszú listát találunk majd, ami csupa olyan Star Wars-al kapcsolatos dolgokról ír, amelyekről valamilyen rejtély folytán csak és kizárólag SS oldalán olvashatunk, sehol máshol, legfőképp nem a Star Wars hivatalos oldalán: vagyis mindegyik csak kitaláció. Néhány ezek közül:

 

Palpatine mestere Darth Imperius volt

Palpatine keresztneve Dantius

Darth Sidious-nak Maul előtt volt egy Darth Venom nevű tanítványa is

Yoda a Whill fajba tartozik, akik a Grentarik bolygóról jöttek.

Anakin nem harcolt Dookuval a Geonosison

Mace Windu túléli az EPIII-as zuhanását, de a 7. epizódban Boba Fett megöli őt.

Anakin középső neve Cleevon

George Lucas évente csak pár száz dollárt szán jótékonyságra, mert az összes pénzét drága kocsikra és gyönyörű nőkre költi.

 

 

SuperShadow oldalán azt olvashatjuk, hogy már készülőben van a Star Wars hetedik, nyolcadik és kilencedik epizódja. Még az epizódok történetének összefoglalóit is megtalálhatjuk az oldalon. Ezek azonban egytől-egyig SS fantáziájának szüleményei, mivel - mint ahogy azt már tudjuk - Lucas több interjúban is elmondta, hogy már nem áll szándékában több SW filmet forgatni.

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy SS hamis összefoglalókat vagy forgatókönyveket tesz fel az oldalára. Korábban, még a második epizód forgatása előtt SS oldalán megjelent az epizód hivatalosnak mondott forgatókönyve. A probléma csak az volt, hogy – mint később kiderült – Lucas akkoriban még el sem készült a forgatókönyv írásával. SS azt állította, hogy az exkluzív információkat egy Brad Bender nevű Lucasfilm alkalmazottól kapta. Azonban hamarosan az is kiderült, hogy a Lucasfilm-nél sohasem dolgozott ilyen nevű személy. Arról már nem is beszélve, hogy SS forgatókönyve a második epizódról elég kevéssé hasonlított az elkészült filmre.

 

SuperShadow, miután létrehozta a „saját kis Star Wars világát”, még egy olyan szereplőt is kreált magának, akinek a szerepébe egy kicsit belebújhatott. Ő nem más, mint egy úgynevezett Nebar Foxis nevű Jedi lovag, akit úgy mutatott be, mint a leghelyesebb Jedit az egész galaxisban. Később azt állította, hogy a Star Wars III. epizódjában ő maga játszotta el Nebar Foxis szerepét, akivel a történet szerint Anakin végez a Jedi Templomban. Egy ideig hitegette a népeket, hogy ha elég figyelmesen nézik a jelenetet, felfedezhetik őt egy bizonyos pillanatban. Valójában azonban, akit ebben a jelenetben látni lehetett, az Cin Drallig volt, és nem ő. Valamivel később SS azt állította, hogy a jelenetét végül kivágták a filmből…

 

SS azt is állította, hogy egyszer meglátogatta a Skywalker Ranch-ot, ahol interjúkat készített a III. epizód szereplőivel, és George Lucas-al is. Az interjúkban csak az volt a furcsa, hogy Lucas meglepő gyakorisággal dicsérte SS-t a Lucasfilm-nél végzett munkájáért, és a rengeteg ötletéért, amelyek nélkül a filmek nem jöhettek volna létre. A kérdés csak az, hogy ha SS-nek valóban ekkora szerepe volt a filmek elkészítésében, hogyan lehet az, hogy egyik film végén sem találkozhatunk a készítők között Mickey Suttle, sem pedig SuperShadow nevével? Arról már nem is beszélve, hogy a szereplők között sem tűnt fel Nebar Foxis alakítójaként…

 

Csak egy aprócska idézet ebből a bizonyos interjúból, ahogy az SS oldalán megjelent:

(Lucas válasza a kérdésre, hogy lesznek-e további epizódok)

 

„Legyünk őszinték. A hetedik epizód sosem készül el. Ha mégis, azt csak Shadow-nak köszönhetjük majd. Ő a Star Wars filmek hajtóereje. Úgy döntöttem, hogy inkább Star Wars tévéshowt készítek majd, Shadow ötletei alapján. Ő egy elképesztően okos srác. Sokkal tartozom neki.”

 

SS az oldalon leírja a Jedik és Sith-ek történelmét is, és felsorolja a legerősebb harcosokat. A probléma megint mindössze csak annyi, hogy a felsorolt Jedik és Sith-ek közül jó néhány valamiért csak SS oldalán létezik, és sehol máshol nem olvashatunk róluk.

 

 

Jelenlegi állapotok

 

Mindezek után már csak azt kérdezhetjük, hogyan lehetséges az, hogy az oldal még mindig működik. A gond valójában az, hogy sok rajongó továbbra is hisz SS hitelességében, és sokakat nehéz meggyőzni a szomorú valóságról. Ehhez nagyrészt az is hozzájárul, hogy bár az oldal egy valóságos viccnek tűnik, még sincs sehol feltüntetve rajta, hogy nem szabad komolyan venni.

A rajongók abban reménykednek, hogy Lucas egyszer majd leleplezi Suttle-t, és betiltatja az oldalt, de erre egyelőre még nem került sor. Olyan pletykák is keringenek, hogy Lucas tud az oldalról, de mivel a puszta tény, hogy SS hazugságokat közöl az oldalán, még nem ütközik törvénybe, ezért nem lehet őt beperelni. Megint más pletykák szerint a Lucasfilm azért nem bántja Suttle-t, mert sokan meg vannak győződve róla, hogy a pasasnak komoly mentális problémái vannak, és nincs teljesen tudatában annak, hogy mit csinál.

 

Igazság szerint az interneten több próbálkozást tettek már arra, hogy megállítsák Suttle-t, és bezárják az oldalt, de eddig egy sem járt tartós sikerrel. Egyelőre be kell érnünk a petícióval, ami az interneten kering, és arra kéri a rajongókat, hogy az aláírásukkal járuljanak hozzá az oldal betiltásához. SuperShadow ellenzői pedig arra kérnek mindenkit, hogy ha lehet, ne is látogassák az oldalt, egyrészt azért, mert hazugság az egész, másrészt pedig azért, hogy ezzel se növeljék az oldal látogatottságának számát.

 

(Írta: Antha)

Forrás: Wikipedia.org

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Linkek
 
Játékok
 
Látogatók
Indulás: 2004-05-30
 


Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha