Naboo club - A STAR WARS VILÁGA
Naboo Főmenü
 
A Star Wars filmek
 
SW cikkek
 
SW bakik
 
Humor
 
Naboo folklór
 
Fejtegető
Fejtegető : Válaszok a Star Wars legtöbbet vitatott kérdéseire

Válaszok a Star Wars legtöbbet vitatott kérdéseire


Válaszok a Star Wars legtöbbet vitatott kérdéseire

 

Hogy emlékezhet Leia az édesanyjára, ha Padmé már az ikrek születésénél meghalt? Miért van az, hogy a Star Wars galaxisában a technológia látványosan visszafelé fejlődik? Ben Kenobi miért nem emlékszik R2-D2-ra és C-3PO-ra, amikor a Tatooine-on találkozik velük? Kérdések, melyeket az új epizódok megjelenésekor az emberek feltettek maguknak. Úgy tűnik, mintha hiba csúszott volna a történetbe. Bakik lennének ezek is? Ennyire figyelmetlenek lennének a film készítői? Vagy létezik valamilyen magyarázat, ami a sztoriból nem derül ki? Képzeletben mindenki George Lucashoz és csapatához fordul, majd pedig megkérdezzük: ezt mégis hogy gondoltátok? Lucasnak azonban nem kell aggódnia, a rajongók ugyanis már az első pillanattól fogva készek voltak a védelmére kelni, és találtak megoldást a megoldhatatlanra. Az új részek óta rengeteg különféle elképzelés, teória született, melyek hol meggyőzően, hol pedig kevésbé meggyőzően bizonyítják, hogy szó sincs tévedésről. A Csillagok Háborúja úgy tökéletes, ahogy van. A rajongók tudják a válaszokat a fenti kérdésekre. Sőt, más kérdésekre is. Ha nem hiszed, kérdezd meg őket. De az is elég, ha tovább olvasol.

 

Miért nem emlékszik Ben Kenobi a két droidra?

 

Obi-Wan Kenobi már a legelső epizódban megismerkedik R2-D2-val és C-3PO-val. A két droid a folytatásokban kalandok egész sorát vészeli át a Jedivel, mondhatni elég szoros ismeretséget kötnek. Mégis, amikor az Új Reményben Ben Kenobi rátalál az elkószált R2-ra, majd Luke-al közösen 3PO-t is megtalálják, úgy fest, mintha Obi-Wan nem is emlékezne a droidokra. A rajongók két választ is találtak erre a problémára. Az egyik megoldás szerint Ben nagyon is emlékszik rájuk, épp csak tettetett meglepődéssel fogadja őket, mégpedig azért, hogy ne zavarja össze a már egyébként is összezavarodott Luke-ot, akinek eleinte még arról sincs fogalma, hogy Ben és Obi-Wan ugyanaz a személy. Ám abból, ahogyan Ben a droidokkal viselkedik, az derül ki, hogy tudja, kikről van szó. Arról már nem is beszélve, hogy szinte meg sem lepődik azon, hogy a droid éppen neki tartogatott egy üzenetet, ami azt mutatja, hogy már a kezdetektől tudta, hogy R2 őmiatta jött a bolygóra. A másik megoldás szerint Obi-Wan valóban nem ismeri meg a két droidot, de ez még nem jelenti azt, hogy nem is emlékszik rájuk. Egyszerűen csak arról van szó, hogy szerte a galaxisban rengeteg ilyen típusú droidot gyártottak, így Obi-Wan könnyen azt hihette, hogy a R2 és 3PO nem ugyanazok, akiket ő korábban ismert. Amikor pedig azt feleli Luke-nak, nem emlékszik rá, hogy lett volna droidja, csak az igazat mondja, hisz R2 és 3PO is Anakiné volt, és nem az övé.

 

 

Hová lettek R2-D2 képességei? Miért nem tud repülni a Trilógiában?

 

Az új epizódokban, különösen a Klónok támadásában és a Sith-ek bosszújában Artoo-nak sokkal több képessége van, mint a régi trilógiában, legalábbis úgy tűnik. Például, míg az új epizódokban rendszeresen hasznát veszi az oldalába szerelt rakétáknak, amelyek segítségével képes lesz repülni, a trilógiában egyszer sem látjuk, hogy használná ezeket, holott egyszer-kétszer szüksége lenne rájuk. (Például, amikor Luke és Leia elhagyják Jabba hajóját, a droidok egyszerűen lezuhannak a hajóról a homokba, és onnan húzzák ki őket később. Artoo akár repülhetett is volna.) Magyarázat: Az egyik elképzelés szerint meglehet, hogy Artoo egyes alkatrészei, beleértve a rakétákat is, idővel elkoptak és tönkrementek, ezért van az, hogy bizonyos képességei a klasszikus trilógia idején már nem működtek. Ne feledjük, hogy Artoo mennyi „megrázó” élményben vett részt, mire a történet eljutott a trilógiáig. Mások szerint a droid korábbi gazdái szedették ki belőle az olyan funkciókat, mint pl. a repülés. Egy harmadik magyarázat pedig az, hogy R2 agyát egy korábbi sérülése miatt egy másik droid burkolatába helyezték, és ez a droid nem volt felszerelve olyan tartozékokkal, mint a rakéták.  (Wookieepedia)

 

Az új DVD változatban, a Jedi visszatér végén miért lesz Anakin szelleme fiatal, ha Obi-Wan és Yoda is idős alakjukban jelennek meg?

 

A régi trilógia felújított DVD változatában Anakin szelleme fiatalkori alakjában jelenik meg (Hayden Christensen játsza a szerepet), míg Obi-Wan és Yoda is idős alakjukban láthatóak. Anakinnak miért nem az idősebbik énje látható? A rajongók magyarázata a következő: Mivel Anakin a film végén visszatér a Világos oldalra, a szelleme is abban az alakban lesz látható, amelyik még nem vált a Sötét oldal rabjává. Az idős Anakin, vagy inkább Vader azonban elég erősen kötődött a Sötét oldalhoz, ezért helyette Anakin fiatalabb énje jelenik meg Luke előtt.

 

 

Miért van az, hogy a Star Wars galaxisában a technológia visszafelé fejlődik?

 

Az egyik gyakran emlegetett hiba az új és a régi trilógia kapcsolatában az, hogy az új epizódokban a galaxisbeli technológia jóval fejlettebbnek tűnik (a hajók, a járművek a fegyverek stb.), mint a klasszikus trilógiában, melynek története később játszódik, azt a hatást keltve, mintha a technológia visszafelé fejlődne a Star Wars világában. A rajongók megoldása erre a problémára így hangzik: A Köztársaság idején a galaxis gazdag volt, így lehetőség nyílt a drágább és jobb technológia alkalmazására is. Az Uralkodó idején azonban a dolgok rosszra fordultak. A Birodalom elvette a galaxis vagyonát, hogy azt a saját céljaira fordítsa, általában olcsó fegyverek tömeggyártására, illetve a Halálcsillag felépítésére. (A Halálcsillag mellesleg fejlettebbnek számít a korábbi fegyvereknél, hiszen azelőtt semmi sem volt képes arra, hogy egy egész bolygót elpusztítson.) A Halálcsillagra fordított kiadások miatt azonban a galaxis hanyatlásnak indult, és végül már sem a Birodalomnak, sem pedig a galaxis többi lakójának nem volt pénze arra, hogy megengedhesse magának a régi, ám fejlettebb technológiát.

 

 

Leia és az édesanyja – Leia emlékszik. De kire? Luke miért nem emlékszik?

 

Sokak szerint a Star Wars egyik legnagyobb bakija, de a rajongók erre is tudják a választ. A Jedi visszatér vége felé Luke megkéri Leiát, hogy beszéljen az igazi édesanyjáról. Leia azt mondja, hogy emlékszik az édesanyjára, bár csak kevés dologra, főleg képekre és érzésekre. Elmondja, hogy az édesanyja szép volt, de szomorú. A kérdés az, hogy hogyan emlékezhet Leia Padmére, ha Padmé rögtön az ikrek születése után meghalt? A rajongók egyik válasza az, hogy Leia nem az igazi édesanyjára emlékszik, hanem a mostohaanyjára, csak nem tud róla, mert még kicsi volt, amikor ezek az emlékek rögzültek benne. Egy másik változat szerint, amit állítólag George Lucas is megerősített, Leia az Erő segítségével képes emlékezni Padmé életének néhány momentumára, és ezek a pillanatok képek és érzések formájában ragadtak meg a fejében. A kérdés akkor az, hogy Luke, aki sokkal erősebb Jedi Leiánál, miért nem emlékszik ugyanezekre? A megoldás pedig ez: a két testvér közül Luke sokkal inkább kötődik az apjához, mint Padméhez, míg Leia az édesanyjához áll közelebb. Ezért lehetséges az, hogy Leia emlékszik Padmére, de Luke nem. Ugyanez magyarázza azt is, hogy miért nem érezte meg Vader az Új Reményben, hogy Leia a lánya, ha azt képes volt megérezni később, hogy Luke a fia.

 

(Írta: Antha)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Linkek
 
Játékok
 
Látogatók
Indulás: 2004-05-30
 


A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG